Rinoplasti (Burun Estetiği)

Ameliyattan sonra burnumun nasıl olacağını görebilir miyim?
Bilgisayardaki görüntünü ameliyat sonrası durum ile ilgili kesin ve garantili bir sonuç veremez. Bunun hastalar tarafından bilinmesi gereklidir.  Hekim yapmayı planladığı değişiklikleri hastasına detayları ile anlatmalıdır. Bu metodu çeşitli bilgisayar programları yapmaktadır. Ancak hastaya gerçekçi bilgiler sunmadığından tercih etmemekteyiz.
Estetik sonrası yüzümde iz kalır mı?
Burun estetiğinde iki ana yaklaşım mevcuttur. Endonazal (kapalı) ve eksternal (açık) yaklaşım. Endonazal yaklaşımda tüm kesiler içeriden yapıldığı için ciltte yara izi oluşmaz. Eksternal yaklaşım getirdiği avantajlar nedeni ile daha çok başvurduğumuz bir tekniktir. Bu yaklaşımda burun deliklerinin en dar yerinden geçen ters V şeklinde kesi yapılır. Gözle görülür bir iz bırakmayan bu yöntem doktorların % 90 tarafından tercih edilmektedir. Sonuçta hangi yaklaşımın tercih edileceği tamamen cerrah ve burun yapısı ile ilgili olup hasta açısından bir olumsuzluğa neden olmaz.
Ameliyattan önce nelerden uzak durmalıyım?
Ameliyattan önce aspirin ve benzeri kanı sulandıran ilaçlardan kaçınmalıdır. Ağrı kesici ihtiyacınız olursa parasetamol gurubu ilaçları kullanabilirsiniz. Ameliyattan önce son 1 ay sigara içmeyiniz. Sigaradaki nikotin kan dolaşımını bozarak yara iyileşmesini bozar. Ameliyat öncesi rutin kan testleri ve değerlendirmeleri anestezi hekimi yapmaktadır. Ameliyattan önce bir kaç gün önce ve sonra bir kaç hafta alkol almayınız. Alkol şişliğe ve kanamaya neden olmaktadır.

Prof.Dr. Erkan TARHAN
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi
Ağız Yüz ve Çene Cerrrahisi 
Telefon: 0 312 284 19 20
GSM: 0 532 387 12 25
Adres: Ankara Ticaret Merkezi 3/15 Kızılırmak Mah. 1450. Sokak Çukurambar, Çankaya, Ankara


Bu blogdaki popüler yayınlar